Кальмари тушковані з помідорами
1 кг почищених кальмарів
1 цибулина
2 зубчики часнику
800 г свіжих або консервованих у власному соці помідорів
0,5 ч.л. насіння фенхелю
0,5 ч.л. солодкої паприки
сіль, перець, оливкова олія, зелень
Кальмари помити, зняти плівки і порізати кільцями шириною близько 1см. Цибулю порізати кубиками і обсмажити в олії до золотистого кольору, додати дрібно посічений часник, насіння фенхелю, ретельно перемішати. Помідори розчавити ложкою і додати в соус, посолити його, поперчити, всипати паприку і довести до кипіння. Додати кальмари і тушкувати на маленькому вогні протягом 30хв під покришкою і ще 30 хв без покришки. Подавати кальмарів з макаронами або рисом, притрусивши січеною зеленню