Четвер, 18.04.2024, 09:04

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Форум » Живий куточок » Проблеми зі здоров'ям » Про смерть першої свинки (Мій гіркій досвід)
Про смерть першої свинки
львицаДата: Вівторок, 15.03.2011, 13:21 | Сообщение # 1
За рок до вершини
Група: Модератор
Повідомлень: 884
Репутація: 21
Статус: Offline
В темі про "Ім"я свинки" виникло питання, що сталось з моєю першою морською свинкою. Хочу тут розповісти свою гірку історію, щоб вона допомогла іншим уникнути такіх гіркіх помилок.
 
львицаДата: Вівторок, 15.03.2011, 14:52 | Сообщение # 2
За рок до вершини
Група: Модератор
Повідомлень: 884
Репутація: 21
Статус: Offline
То було давніше, коли в мене з’явилась перша морська свинка.
Треба відмітити, що ми дуже довго та ретельно зважували, перш ніж завести тваринку в квартирі. Тому, коли вирішили придбати морську свинку, то я вже знала багато про них, але лише в теорії.
Вибирали в зоомагазині ретельно, як «книжка пише». але, як згодом виявилось, одне діло теорія, інше – практика.
Вибрали отаку гарнюню

Це було восени, тому годували Хрюню (ми ж думали то дівчинка, бо «видавити» щось нам не вдалося, а зовні порівняти було ні с чим happy ) сухим кормом та овочами. Все було добре. А от коли прийшла весна, з'явилась молода травка, дуже вже нам хотілось потішити нашу свиночку. Потішили <_< . Стала вона чесатись. Сильно. Спочатку я в продавця запитала, що робити. Дала вона мені присипку. Доки сиплю – помагає ніби. А потім прийшла відпустка, ми поїхали на 2 тижні, за тваринкою доглядали знайомі.
Вертаємось додому, а свинуля вся в розчосах та струпах. Поїхали до ветлікаря.
Добре лікар відповідальний попався і аналіз зробив, і хворобу виявив, і лікування ефективне призначив.
Виявилось, що від зміни корму (перехід на свіжу траву) в поросятка загострився підшкірний кліщ, що був давно, але не проявлявся. Три уколи через 10 днів допомогли.
Проте траву я стала давати тільки підв’ялену . dont
Прийшла нова весна. І знов, бажаючи потішити тваринку після зимової сухоїжи чимось смачненьким,трави ще мало було, тому ми стали підгодовувати її молодими паростками з фруктових дерев.
Одного вечора, вертаючись з роботи ми набрали багатенько молодих паростків яблуні. Дали трішечки Хрюні. Звичайно, зникли вони моментально. На вимогливий писк дали ще, і ще…і ще. А на ранок свинка вже не пищала, а сиділа в кутку нахохлена зі вздутим животиком. :'(
Почала шукати інфу що робити. Визначили, що це темпанія (здуття живота). До лікаря вести було ніколи, тай вихідні. Лікували самі. Посадили на суху дієту, випаювали так як в інтернеті знайшли... Животик спав, але кал став рідкуватим, вонючим upset . Звернулись до вета. Він поколов антибіотики та вітамін С.
Запах зник після 3 уколу, а от покращення не було.
Знов засіла за Інтернет (тоді ще тільки на роботі він і був), знайшла про небезпеку недоїдання, годування зі шприца, навіть стать правильну тоді аж визначили. Робили все, але через тижнів три вже Хрюндель наш зовсім зачах та просто перестав ворушитись.
Поїхали до вета, якій і сказав, що вже все... ghost
Розтин показав, що ті самі злощасні патички від яблуні спочатку закупорили кішківник, а потім призвели до його відмирання. Півтора сантиметра відмерло!!!
Ось тому я тепер маю сталий повноцінних раціон для моїх свиночок і вкрай обережно додаю щось нове.
Тепер коли виникає бажання дати щось «смачненьке» та «цікавеньке»що свинкам, що дітям, завжди себе зупиняю спогадами про мого Хрюнделя!!!
Прикрепления: 6644330.jpg (182.3 Kb)
 
ЛанаДата: Вівторок, 15.03.2011, 19:45 | Сообщение # 3
Файний господар
Група: Адміністратор
Повідомлень: 447
Репутація: 21
Статус: Offline
Хочу зізнатись, зараз я не маю свинки. В мене просто не вистарчає сил після смерті моєї улюбленої.
Звали його Левчиком. був він у нас голандцем,тільки не дуже чстеньким,але надзвичайно цікавої окраски. Кольори вірізнялись три,але розмішченні просто до стандарту породи.
Ну свинка була від Бога! такої тихої(а він зовсім не пищав) і дорозичливої не було ніколи. Завжди,як я приходила з навчання - вилазив мене вітати. На руках зразу засинав.Любив всіх домашніх. Ну і його любили всі,хто коли небуть його бачили.
Прожив він у мене років більше шести точно.
На останній місяць травня я поїхала в Польщу,взнавати,як можна перевестись туди. А коли приїхала,то одразу звернула увагу.що мій свин має гулю під шкурою розміром з пів волоського горішка. А тверде... Я одразу до ветеринара. Він каже,що то просте закупорення,дав чи то вазелін чи що і все.
Тільки я зовсім була не згідна з даним висновком.Одразу запідозрила щось серйозне. Тому за декілька днів попрямувала до давнього знайомого.який нам абсцс вивів. Він сказав те, про що я і думала, це була пухлина.
Ренгеп показав,що...та те що навіть нке зрозуміла пухлина чого це. Тож ветлікар сказав, що за три дні перестане їсти. Та він мабуть був настільки терплячий,що лише за два з половиною місяці бігаючи по квартирі закляк і не ворушився.Ми його в кліточку.Він зробив собі кубельце і там лежав,пробував їсти,та ні. То сталось на моє День народження.
Наступного ранку ми повезли на операцію,та за годину нам сказали.що метастази були і в печінці,і в нирках,і в кишківнику, а коли дійшло до шлунку,то він просто не міг навіть дихати.Для мене біолога,я скажу чесно навіть не могла подивитись фото розтину,бо прекрасно знала дану картину.Просто не можу повірити як він мучився,але навіть не пищав,їв,бігав,хрюкав...
Не уявляєте як боляче це писати.Вже більше ніж пів року я не чую його хрюкання,але все рівно не можу відійти...
Він не мав так померти. Мабуть найгірше,коли ти нічого не можеш зробити і від тебе це ніяк не залежить,бо ця зараза завжди забирає найкращих...


Адміністратор сайту
 
ЛанаДата: Вівторок, 15.03.2011, 19:51 | Сообщение # 4
Файний господар
Група: Адміністратор
Повідомлень: 447
Репутація: 21
Статус: Offline
Ви можете повірити,що це фото,що в мене на аві за три дні до смерті зроблене???

Адміністратор сайту
 
АняДата: Вівторок, 15.03.2011, 20:46 | Сообщение # 5
Вірний сайтер
Група: Користувач
Повідомлень: 248
Репутація: 4
Статус: Offline
Львица, Лана! Як же мені шкода Вас та Ваших свиночок! cry Сама знаю, як важко втрачати своїх улюбленців, які були для тебе ледь не сенсом життя! cry cry
Дуже Вам співчуваю... Але, я думаю, що тепер кожен власник морської свиночки ще раз задумається перед тим, як давати улюбленцю нову їжу, ще краще слідкуватиме за станом його здоров"я і до кінця (як Ви, Лана) боротиметься за життя свинки dwarf .
 
ЛанаДата: Вівторок, 15.03.2011, 21:01 | Сообщение # 6
Файний господар
Група: Адміністратор
Повідомлень: 447
Репутація: 21
Статус: Offline
Аня, Так,тільки,на жаль,наша медицина ветеринарна ще не на такому рівні,щоб цих історій не повторювалось більше.
Дбайте,любіть і ніколи не забувайти своїх найвідданіших друзів!


Адміністратор сайту
 
львицаДата: Вівторок, 15.03.2011, 23:45 | Сообщение # 7
За рок до вершини
Група: Модератор
Повідомлень: 884
Репутація: 21
Статус: Offline
Ланочка! В нас тому довгий час і тваринок в хаті не було, що ми дуже важко пережили втрату нашого собаки. Чоловік тоді сказав, що навіть хомьячка не дасть завести... Але ж бачиш: саме на свиночках ми віддтаяли і тому клітку я навіть не прибирала, а через пару тижднив оселила там пару моїх петочок.
Тоді ми вже знали і про хвороби і про те, що жити свинкам краще у компаніі. Тай до годування і догляду я тепер значно ретельніше ставлюсь. Так що коротеньке своє життя мій Хрюндель втратив не безслідно. саме в памьять про нього я так категорична щодо різного роду ризикуванням життя цих милих істот!
 
БульбашкаДата: Середа, 16.03.2011, 18:17 | Сообщение # 8
Аматор
Група: Користувач
Повідомлень: 63
Репутація: 2
Статус: Offline
Лана, моя перша моя морська свинка померла з точно такою ж історією, як ваша. їй було 4,5 року, все було добре, аж одного дня я відчула в свинки на спині гулю, свинка почала втрачати апетит, на очах почала ставати такою худою як у перший місяць, з кожним днем ситуація погіршувалась, дойшло до того що в свинки вже було видно всі кістки, хребет. мама з татом годували її зі шприца, пробували закапувати їй їжу в ротик але вона вже нічого не хотіла.. наша вічно щаслива рижа Тоська перетворилась в маленький сумний клубочок.. все це відбувалось на протязі декількох днів.. померла вона своєю загадковою смертю на мої іменини . дуже важко переживали її смерть вся моя сім"я, родичі, друзі. вона була частинкою кожного з нас. я казала що більше ніколи не заведу жодної тваринки, бо пережити їхню смерть нестерпно важко, але пройшло два роки і в мене вдома появився новий маленький клубочок щастя - повна протилежність нашій Тосі, щоб не було так боляче згадувати.
(
 
ЛанаДата: Середа, 16.03.2011, 18:22 | Сообщение # 9
Файний господар
Група: Адміністратор
Повідомлень: 447
Репутація: 21
Статус: Offline
Бульбашка, Найгірше мабуть,коли свинка помилає від хвороби,що не залежить ні від неї ні від Вас. Злоякісні пузлини.Я з впевненістю можу сказати,що вона вросла у спинний мозок,тому все сталось так швидко.
Єдина надія,що всеж інший світ існує і вони зараз десь разом жують травичку...


Адміністратор сайту
 
львицаДата: Середа, 16.03.2011, 19:10 | Сообщение # 10
За рок до вершини
Група: Модератор
Повідомлень: 884
Репутація: 21
Статус: Offline
Ні, Лана, не згодна. Найгірше, коли свинка померає з нашої вини! Тому що рак і старість ми відстрочити чи вилікувати не можемо, а от отруєння, застуди, проблеми з зубами попередити та вилікувати можемо. Але через нашу несвідомість та неграмотність поводимось невірно і вбиваємо наших маленькіх беззахістних друзів!
 
ЛанаДата: Середа, 16.03.2011, 19:46 | Сообщение # 11
Файний господар
Група: Адміністратор
Повідомлень: 447
Репутація: 21
Статус: Offline
львица, коли ти дбаєш про нього,любиш його і тут ,як дощ на голову...рак..тоді ти не знаєш,як себе повести...

Адміністратор сайту
 
львицаДата: Середа, 16.03.2011, 21:36 | Сообщение # 12
За рок до вершини
Група: Модератор
Повідомлень: 884
Репутація: 21
Статус: Offline
Висновок один:
Втрачати улюбленців важко при любих обставинах! Хай вони живуть довго-довго!
 
АняДата: Четвер, 17.03.2011, 18:03 | Сообщение # 13
Вірний сайтер
Група: Користувач
Повідомлень: 248
Репутація: 4
Статус: Offline
Львица, звісно! А кому ж не хочеться, щоб ця казка закінчувалася тільки словами "...Жили вони довго і щасливо і померли в один день" ?! whine На жаль, ми не в змозі змінити закони природи, зате ми можемо зробити життя наших улюбленців щасливим, веселим, по можливості - довгим і здоровим wink biggrin
 
КартопляДата: П`ятниця, 18.03.2011, 19:57 | Сообщение # 14
Початківець
Група: Користувач
Повідомлень: 19
Репутація: 0
Статус: Offline
Прочитала дві ситуації...В кінці розповіді лани заплакала...Не знаю,щоб я робила, якби моє порося померло такою смертю.. :'(
 
львицаДата: Субота, 19.03.2011, 02:14 | Сообщение # 15
За рок до вершини
Група: Модератор
Повідомлень: 884
Репутація: 21
Статус: Offline
Картопля, всі ми когось втрачаємо sad минулого не повернеш. Головне зробити з цього правильні висновки для подальшого життя.
 
Форум » Живий куточок » Проблеми зі здоров'ям » Про смерть першої свинки (Мій гіркій досвід)
  • Сторінка 1 з 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Пошук:

все о животных - породы собак, кошек, продажа, питомники, доска объявлений
 
Всі статті і матеріали є власністю нашого сайту! Тож свавільне копіювання - ЗАБОРОНЕНЕ! Ви повинні вказати адресу нашого сайту і автора статті,якщо хочете використати наші матеріали.