Четвер, 28.03.2024, 17:36

Наш сайт з Вами
Категорії розділу
ВІДЕО блог [12]
Блог в якому можна вставляти цікаве відео про морських свинок всім користувачам!
«Ремедіос-Львів» [13]
Львів Порода: абіссинська
"Мир Сказок" [15]
Київська обл.Бориспіль. Скіні і американський теді.
"Малютка Пиг" [0]
м.Київ;американський теді
"JackPot" [0]
Породи:перуанська, лункарія перуанська, альпака, шелті М. Донецьк ICQ 406205047
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 622
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Друзі сайту
каталог сайтів МУМИ ТРОЛЛИ - питомник породистых морских свинок,ам.тедди, шв.тедди,альпака,тексель, мерино,перуаны,шелти,скинни, фото,продажа,новости

Блог розплідників

Головна » 2010 » Грудень » 3 » Про абіссінську породу
21:21
Про абіссінську породу
Абіссінці - морські свинки з великою кількістю розеток. Але не всяку свинку, що має розетки, можна вважати абіссінцем. Щоб розпізнати в Вашому поросяті абіссінця, пропонуємо скористатися даною шпаргалкою (її склала господиня нашого Сант-Петербурського розплідника Оксана) .

Отже, по-перше, що таке розетка. Це особливе зростання шерстинок Вашої свинки, яке характеризується розростанням волосків в різних напрямках з одного центру. Шерстинки ростуть, утворюючи "чашечку" або розетку з більш-менш чітким центром. Якщо центр всіх розеток Вашого поросяти чіткий, то можна припустити, що саме Ваша свинка з розетками і є абіссінець. Але лише наявність розеток не вказує на приналежність свинки до породи "Абіссінська".
У абіссінської морської свинки повинно бути певна кількість розеток. Давайте рахувати.
Спочатку навчимося це робити. Найкраще це робити, розташувавши свиночку або на Вашій долоні, акуратно притримуючи задок тваринки іншою рукою, або на рівній горизонтальній поверхні, наприклад, столі. Дивимося на свиночку зверху вниз (на спинку).Знаходимо плечової ряд - від правої передньої лапки до лівої передньої лапки. У цьому ряду повинна бути 4 розетки. Знайшли? Дуже добре.

Моллі, Розплідник «Біла лапка» Сан.-Петербург.
Тепер знаходимо поперековий ряд або крижовий - від правої задньої лапки до лівої задньої лапці. І в цьому ряду повинна бути 4 розетки. Чудово. Ми виявили 8 розеток тулуба. Ну що ж, можу Вас привітати - Майже абіссінець.
Найчудовіша і складна в розведенні порода має дещо, чим можна здивувати Вас, а саме, ще 4, а можливо, і 6 розеток. Шукаємо їх. Спочатку плечові. На зовнішній бічній поверхні передніх лапок. Причому розетки можуть бути зміщені, тобто знаходитися не ідеально по центру поверхні.

Моллі, Розплідник «Біла лапка» Сан.-Петербург.
Тепер ще дві - стегнові. Знаходяться вони, швидше не на бічній поверхні стегна, а на складці між животиком і задній лапкою свиночки. Для того, щоб знайти цю розеточку, витягніть задню лапку свиночки злегка назад і вниз. Не перестарайтеся, щоб не було вивиху. Дуже акуратно, прошу Вас!
Отже, виходить, що у Вашої свиночки повинно бути вже 12 розеток на тілі, щоб зарахувати її до розряду абіссінців. Є все? Вітаю, у Вас абіссінець.
Я не дарма обмовилася, що малюк - абіссінець може мати ще 4, а можливо, і 6 розеток. Так що ж це ще за 2 такі дивовижні розетки? А це наші носові розеточки. Такі милі квіточки на носі абіссінців, що роблять його, і без того привабливу мордочку, ще більш миловидною.
Стики розеток утворюють гребені. Малюнок гребенів та розеток ніби ділить абіссінця на квадрати. На щоках шерсть направлена уперед та утворює гарні «баки».
Розібралися з розетками? Ну що ж, вивчаємо малюка далі.
Тепер нас цікавлять вушка. У абіссінців вушка не стирчать над головою, а лежать або плавною хвилею, або опущені на кшталт собачих.
Але не думайте, що все так просто. Хутро малюка повинна бути середньої довжини, 3-3,5 см, пряме і середньої жорсткості. В самців воно жорсткіше, ніж у самок, тому гребні в них стоять краще і на виставках частіше перемагають саме самці.
Якщо Ваш "абіссінець" закучерявився або має "хвостики" з прядок довгу шерсть, або шерсть його надзвичайно м'яка і шовковиста, то у Вас метис. Звичайно, можна сказати, що це метис абіссінців, але не чистокровні тварина.
Окрас «абісів» може бути любий: однотонні, дво- та триколори, тани, агуті тощо.
Не лякайтеся того, що дізналися. Це характеристики ідеального представника породи. Повинна підкреслити - ідеального. А таких абіссінців не те що на Україні - в Росії дуже мало. Та й взагалі абіссінців, скажімо так, не особливо багато. Порода ця вкрай цікава, вкрай складна в розведенні і вкрай улюблена всіма тими, хто нею зацікавився.

Характер абіссінських морських свинок дуже живий, свинки рухливі, життєрадісні, непосидючі й цікаві. На прогулянці вони ніколи не сидять на одному місці, а без кінця бігають, всі досліджують, скрізь пхають свого носа. У порівнянні з багатьма іншими породами абіссінці досить незалежні, іноді навіть норовливі тварини, але при цьому досить розумні. При дбайливому до них відношенні вони добре приручаються, відгукуються на своє ім'я, люблять спілкуватися. За ними дуже цікаво спостерігати.
Є тільки один «недолік»: дуже вони люблять поїсти і постійно вимагають смачненького. Не попадіться на це і не перегодовуйте маленького вимагача.

Розведення

Розведення абіссінських свинок досить складна справа через особливості їх генетики. (Щоб зрозуміти, в чому проблема, необхідно мати уявлення про те, що таке домінантні і рецесивні гени.) Справа в тому, що ген розеток і жорсткої вовни ® - домінантний. Це одна з небагатьох домінантних мутацій, в основному всі мутації, що призвели до виникнення нових порід свинок, рецесивні, а це значить, що при в'язанні свинок однієї породи ми обов'язково отримаємо потомство цієї ж породи. У абіссінців не так. При в'язанні двох абіссінців можуть вийти гладкі свинки, якщо обоє батьків мають у своєму генотипі рецесивний алель гладкою вовни r (тобто мають генотип не RR, а Rr). Крім гена розеток має значення ген-модифікатор M. Якщо він у домінантному стані, утворення нормальних розеток придушене, навіть якщо є ген розеток R, у такої свинки замість нормальних розеток виходять тільки гребені, різні завитки на шерсті або є тільки 2 розетки і один гребінь. Тільки якщо ген-модифікатор знаходиться в рецесивному стані (mm) - утворюються правильні розетки. Але знання лише цих генів недостатньо, генетика абіссінців до кінця не вивчена. Під впливом невідомих генів навіть у породистих тварин може вийти потомство, далеке від досконалості - з недостатньою кількістю розеток, нерівними гребенями, несиметричними розетками тощо. Абіссінських свинок не можна схрещувати з іншими породами, на відміну від багатьох інших порід, тому що породні ознаки абіссінців відразу втрачаються і виходять безпородні метиси.

Категорія: «Ремедіос-Львів» | Переглядів: 2367 | Додав: львица | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 львица  
0
Ця не моя . Там під фото є підпис.

1 сонце  
0
Це Ваша свинка?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
все о животных - породы собак, кошек, продажа, питомники, доска объявлений
 
Всі статті і матеріали є власністю нашого сайту! Тож свавільне копіювання - ЗАБОРОНЕНЕ! Ви повинні вказати адресу нашого сайту і автора статті,якщо хочете використати наші матеріали.